Hoe is Zo-Maar ontstaan ?? 

In 2004 zijn Ben Boekel, Willem Kolkman en Jeroen Bruin samen begonnen met het maken van muziek.De oefenruimte was boven in de nieuwe fietsenzaak van Willem Kolkman, naast zijn kantoor.Daar begonnen ze met wat nummers van de Rolling Stones, Tom Petty en de C.C.R.Toen ze ongeveer 10 nummers hadden, was het tijd voor het eerste optreden.Dit gebeurde tijdens een zogenaamd schuurfeest ter gelegenheid van de 40e verjaardag van Jeroen.Er werd voor die gelegenheid voor een toepasselijke naam gekozen nl."de Buurtband".Dit omdat we lekker in de buurt speelden, en we allemaal uit de buurt kwamen. 

 

 

 Ben, Jeroen en Willem

 

 Op een avond van " de Vaders van Boekel ". ( Dit zijn een stel vaders die voor de jeugdclub van 't Veld geld inzamelt door bandjes te laten spelen, en dan een deel van de entree te vangen ) werd er gevraagd of wij daar volgend jaar wilden spelen.We hadden dus nog een jaar de tijd om te oefenen.Maar we hadden al snel in de gaten, dat we een bassist nodig hadden,daarom kwam Melanie Mulder erbij.Een paar maanden later aangevuld met Emil van Baar (Vlacor Band), de zwager van Jeroen, die in huiselijke kringen vaker samen speelden en zongen. Zo was er dus zomaar een band.Toen er na een repetitie bij cafe Boekel, aan ons gevraagd werd, hoe heten jullie eigenlijk? ....en zo is Zo - Maar geboren !! 

 

 

 

v.l.n.r Jeroen,Willem,Ben,Melanie en Emil

Na 4 jaar samen te hebben gespeeld, en leuke optredens te hebben gehad, gaf Willem aan te willen stoppen en vonden we via Melanie een nieuwe sologitarist,maar die vond de stijl van muziek niet bij hem passen.Dus moesten we opnieuw zoeken.Toen kwam Emil met Loet Stoop, die ook bij De Heffe Breek Bent speelt, maar dit kan combineren.Toen we tijdens ons 5 jarig jubileum ( stilzwijgend ) gespeeld hadden in de Uitdaging in 't Veld ( onze thuishaven ), gaf Melanie aan er mee te stoppen.Dat was dus weer een domper !! Dus maar weer op zoek naar een nieuwe bassist.Zo hebben we via Ben,Marcel Strooper ( ex Splinter) aan de band kunnen toevoegen.Nieuw bloed, nieuwe ideen,en nieuwe nummers.Voeg daar aan toe, een stel zeer gemotiveerde bandleden,die een avondje lekker kunnen knallen met rock & roll nummers waar je niet stil bij kan blijven zitten.Donderdagavond is onze oefenavond in onze eigen oefenruimte, waar we onder het genot van een bakkie leut en een lekker biertje, een gezellig avondje muziek maken, een hoop lol hebben en nieuwe nummers uitproberen. Helaas, moest Marcel ons wegens drukke werkzaamheden verlaten. Maar dit wordt weer opgevuld door Niels Quant en is ook Melanie ons weer komen versterken. Want het Zo-Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan !! Dan zijn we inmiddels 2019 en heeft Jeroen, een man van het eerste uur te kennen gegeven er mee te willen stoppen. Maar daarvoor hebben we een topper als vervanger gevonden ! Een drummer met jarenlange ervaring en een dijk van een stem te weten Ed Bijpost.  

 

Eerst optreden van Zo - Maar

 

 

 

 

Kermis in Zijdewind

v.l.n.r.Willem,Emil,Jeroen,Melanie en Ben

 

 Optreden tijdens het Zijvestival

v.l.n.r.Emil,Loet,Melanie en Ben 

 

 

 

 

v.l.n.r. Marcel. Jeroen, Emil, Loet en Ben

 

 

 

 Huidige Zo-Maar : v.l.n.r.  Ben,Loet, Ed ,Emil, Melanie